هوش عاطفی و اجتماعی کودکان 6 تا 9 ماه و بازی هایی برای تقویت آن

هوش عاطفی و اجتماعی کودکان ۶ تا ۹ ماه و بازی هایی برای تقویت آن

اولین نکته دربار هوش عاطفی و اجتماعی کودکان ۶ تا ۹ ماهه این است که باید اضطراب فرزندتان را با نزدیک خود نگاه داشتن او کاهش دهید.

فرزندتان هنوز بغل شدن و حمل شدن در بیشتر اوقات را دوست دارد. در مقایسه با فردی که برایش کمتر آشنا است، او هنگامی که در آغوش شما است احساس امنیت بیشتری می کند و جستجوی دنیای اطراف را با آرامش بیشتری انجام می دهد. آغوش­بند شال، و دیگر وسایل حمل برای نزدیک و شاد نگه داشتن او عالی هستند.

 

پیدا کردن سرنخ هایی درباره هوش عاطفی و اجتماعی کودکان ۶ تا ۹ ماهه

چگونگی رشد توانایی های حرکتی فرزندتان نشانه هایی از هوش عاطفی و اجتماعی او را آشکار می سازد. او چگونه با یک کار جدید روبرو می شود؟ وقتی او یک اسباب بازی که در دسترس او نیست را می خواهد چطور این مشکل را حل می کند؟ ممکن است او یک آزمایش گر باشد و گزنیه های مختلفی مانند غلتیدن و جنبیدن بانشستن و خم شدن به جلو را امتحان کند. شاید او یک مشاهده گر باشد و ترجیح دهد پیش از اقدام به کاری خوب درباره اش فکر کند.

فرزندتان چگونه بالا رفتن را یاد می گیرد؟ آزمایشگرها به سرعت جلو می روند و با دست و پاهای شان فشار می دهند و می کشند. آن ها اغلب می افتند ولی به تلاش ادامه می دهند. تا موفق شوند. مشاهده گرها منظم تر هستند. آن ها ممکن است عمل بالا رفتن از یک صندلی را به چند مرحله تقسیم کنند. نخست خود را بالا می کشند و می ایستند، سپس دستهایشان را دراز می کنند تا با آن ها صندلی را بگیرند، بعد یک زانو را بالا می کشند و غیره. این کودکان اغلب کمتر می افتند چون پیش از حرکت بعدی موقعیت خود را مستحکم می کنند

ممکن است کودکتان روشی متفاوت برای انجام کارها انتخاب کند. فرزند شما بی نظیر است و شما فقط با تماشای او می ت وانید خیلی چیزها درباره اش بیاموزید. او یک روش ترجیحی در برخورد با دنیا دارد و هر چه بیشتر درباره ی تمایلات او بدانید بهتر می توانید هوش عاطفی و اجتماعی او را درک کنید و محیطی امن و حمایت کننده برایش بسازید.

 

بیایید فرض کنیم شما کودکی دارید که زود ناامید می شود. اگر او نتواند به اسباب بازی اش برسد، شما به جای آن که بگذارید بیشتر تلاش کند دخالت کنید. یا این که کارها را برایش به چند مرحله ی کوچک تر تقسیم کنید تا بدین ترتیب به موفقیت های کوچک بیشتری برسد. اگر کودکی دارید که اندیشمندتر است زمان بیشتری در اختیارش بگذارید تا بفهمد چطور به توپ برسد.

کودکان از نظر هوش عاطفی و اجتماعی با هم متفاوتند

هوش عاطفی و اجتماعی کودکان 6 تا 9 ماه و بازی هایی برای تقویت آن

برخی کودکان عاطفی تر هستند. وقتی دنیا به کامشان است غرق شادی می شوند و اگر مشکلی پیش بیاید در اشک غرق می شوند. آنها در زندگی شان به شما به عنوان نیروی تثبیت کننده نیاز دارند، تا در شادی شان بخندید و وقتی گریه می کنند آرامشان کنید. بقیه جا افتاده تر هستند و بهتر می توانند احساساتشان را کنترل کنند.

نحوه تعامل فرزندتان با آدم های دیگر چگونه است؟ برخی کودکان بسیار اجتماعی هستند. آن ها عاشق تعامل با آدم های دیگر هستند، به بیگانگان مشتاقانه لبخند می زنند و برای شان دست تکان می دهند. این کودکان دوست دارند دالی بازی کنند و وقتی تنها باشند حوصله شان سر می رود. آن ها دوست دارند هر چه بیشتر وقتشان را بین افراد دیگر بگذرانند. سایر کودکان درون گرا هستند و باید مدتی را آرام با شما بگذرانند تا باتری های شان شارژ شود. درک کودکتان و فهم چگونگی تعامل او با آدم های دیگر به شما کمک می کند تا برای موفقیت او در دنیا دستش را بگیرید.

فعالیت هایی برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی کودکان ۶ تا ۹ ماهه

* با کودکتان خوش باشید. با او بازی کنید! از وجودش لذت ببرید و بگذارید او بفهمد عزیزترین کس شما در دنیا است.

* دوست داشتن بی قید و شرط کودکتان یکی از بزرگ ترین هدایایی است که می توانید به او بدهید. اگر او بفهمد فقط به خاطر خودش دوستش دارید احساس اهمیت و ارزش داشتن می کند.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی او را با یک آغوش بند یا کوله پشتی همراه خود داشته باشید. هر قدر می خواهید او را نزدیک خود نگه دارید! او دوست دئارد لمس شود ودر کنار بدن شما باشد.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی او، هربار که گریه می کند با عشق با او پاسخ دهید. او به کمک شما برای اصلاح آنچه خراب است نیاز دارد. و گاهی او فقط شما را می خواهد!

* کودکتان را لمس کنید. او را ببوسید، در آغوش بگیرد، به هم بچسبید. بدنش را ماساژ دهید با همدیگر یوگا تمرین کنید.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی فرزندتان کتاب های مصور رنگی برای او بخوانید. او عاشق چسبیدن به شما و گوش دادن به صدای عاشقانه شما است.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی کودک ۶ تا ۹ ماهه خود، درباره برنامه روزانه تان با او صحبت کنید به او بگویید دارید چه کار می کنید و چه می بینید. اشیاء را به او نشان دهید.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی فرزندتان، با او تماس چشمی برقرار کنید وقتی به او غذا می دهید، پوشکش را عوض می کنید، و حمامش می کنید مستقیم به چشمانش نگاه کنید. او نیز به شما نگاه خواهد کرد. این روشی عالی برای برقراری ارتباط با کودکتان است.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی فرزند خود، او را تحت نظر بگیرید، سعی کنید تمایلات او را بشناسید و تواناهایش را به کار بگیرید. به کودک اجتماعی تا حد امکان فرصت بدهید تا در گروه باشد، مثلاً زمانی برای بازی گروهی یا پرستار پرانرژی بچه اختصاص دهید. به کودک درون گرا قبل و بعد از بودن در جمع، فرصتی برای آرامش بدهید.

* به احساسات فرزندتان احترام بگذارید. وقتی شاد است یا هنگامی که گریه می کند با او باشید. تلاش کنید به جای آن که درباره ی پروژه ی بعدی تان یا شام امشب فکر کنید، کاملاً در زمان حال و در کنار او باشید.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی فرزند ۶ تا ۹ ماهه خود،برای او بازی های کودکانه انجام دهید. برایش شکلک در می آورید، شلوارتان را روی سرتان بکشید، و تظاهر کنید می خواهید شستش را بخورید. این کارها باعث شادی شما و خندیدن فرزندتان می شوند. کودکان در این سن لذت بخش ترین لبخندها را دارند. لبخند یک کودک شادترین صدا بر روی کره ی زمین است.

* در یک گروه بازی عضو شوید تا فرزندتان به طور منظم با آدم های دیگر ت ماس داشته باشد.

* فقط وقتی کودکتان شاد است و تمایل دارد بگذارید آدم های دیگر هم او را بغل کنند. اگر ناراحت شد او را در آغوش بگیرید و آرامش کنید. شما بزرگترین منشاء آسایش او هستید.

* در حضور افراد بیگانه در کنار فرزندتان باشید. او را در آغوش بگیذید یا در آغوش­بند بگذارید (این شامل پدر بزرگ و مادر بزرگ و سایر خویشاوندان که او برای مدنی ندیده است نیز می شود). از آنها بخواهید به آرامی به کودکتان نزدیک شوند و فقط وقتی فرزندتان با آنها احساس راحتی کرد به او نزدیک شوند.

* برای تقویت هوش عاطفی و اجتماعی نوزاد ۶ تا ۹ ماهه خود، دنیا را با او کشف کنید؛ برای قدم زدن به بیرون بروید، از موزه بازدید کنید، یا با دوستان در باغ وحش ملاقات کنید.

مقالات تخصصی مربوط به ویژگی های کودکان شش تا نه ماهه

نکات مهم و فعالیت هایی برای رشد زبانی کودکان شش تا نه ماهه

مهمترین ویژگی های رشد جسمی نوزاد ۶ تا ۹ ماهه

اضطراب جدایی در کودکان: شناخت و درمان اضطراب جدایی

نظرات