بازی های آموزشی برای رشد کودکان یک تا سه سال: ماه شهریور
بازی بهترین روش برای افزایش و تقویت رشد و تحول همه جانبه کودکان به خصوص در سه سال اول زندگی است. در سایت مهد کودکان بیش از ۶۸۰ فعالیت و بازی های مفید و آموزشی و در عین حال ساده و کوتاه برای کودکان ۱ تا ۳ ساله به طور رایگان ارائه شده است که تمامی آنها به تفکیک ماه های سال می باشد. همچنین بازی درون هر ماه نیز هفته به هفته می باشد. برای آگاهی از ویژگی ها، امتیازات و روش استفاده از این بازی ها اینجا کلیک کنید. در این نوشته چند فعالیت برای بازی با کودک برای ماه مرداد ارائه شده است. بازی های مربوط به سایر ماه ها را می توانید از جدول زیر انتخاب کنید.
مهر | آبان | آذر |
دی | بهمن | اسفند |
فروردین | اردیبهشت | خرداد |
تیر | مرداد | شهریور |
بازی برای هفته اول شهریور: رنگ نارنجی |
بازی شماره ۱): چاپ با رنگ نارنجی
به کودک کمک کنیدتا حلقه پهنی از هویج را به رنگ گواش نارنجی فرو کند. سپس به او نشان دهید که چگونه هویج را روی قطعه کاغذی سفیدی فشار دهد و شکل آن را چاپ کند.
بازی شماره ۲): حس کردن پرتقال
از کودک بخواهید در یک دست پرتقال درشت و در دست دیگر پرتقال ریزی بگیرد. سپس درباره مسائل مربوط به ویژگی های پرتقال باهم بحث کنید. پرتقال چه شکلی است؟ نرم است یا سفت؟ کدام یک سنگین است؟ یکی از پرتقال ها را پوست بکنید و بپرسید: ((پره های پرتقال چه رنگی اند؟ پرتقال چه بویی دارد؟ چه مزه ای دارد؟ و…
بازی شماره ۳): میان وعده های نارنجی
در طی هفته، پیشنهاد میان وعده های متنوعی به رنگ نارنجی را به کودک بدهید. برای مثال با هویج، پرتقال، کیک هایی با رنگ خوراکی نارنجی، خرمالو و دیگر میوه ها و غذاهای نارنجی از کودک پذیرایی کنید.
بازی شماره ۴): خمیر نارنجی
مقداری خمیر نارنجی تهیه کنید یا خودتان با ۳ قاشق روغن مایع، رنگ خوراکی نارنجی، ۵/۲ فنجان آرد، ۲ فنجان آب گرم و کمی نمک مخمر درست کنید. بازی با خمیر، به خصوص خمیر گرم، بسیار جالب است.
بازی شماره ۵): قدم زدن نارنجی
چیز نارنجی رنگی مانند اسباب بازی یا یک تکه لباس نارنجی را به کودک بدهید. سپس موسیقی آرامی پخش کنید و او را تشویق کنید تا درحالی که آن شیء را در دست دارد، دور اتاق قدم بزند.
تصویر
بازی شماره ۶): من رنگ نارنجی رو دوسدارم.
من رنگ نارنجی رو دوسدارم.
بله دوسدارم.
بله دوسدارم.
رنگ ماهی هم نارنجیه.
خرمالوهم نارنجیه.
(چیز های نارنجی رنگ دیگری را هم نام ببرید.)
نارنجی، نارنجی، نارنجی
نارنجی ام، نارنجی ام، نارنجی
رو هویج و خرمالو و نارنگی.
نارنجی ام، نارنجی ام، نارنجی،
رو هویج و خرمالو و نارنگی.
نارنجی ام، نارنجی ام، نارنجی.
در حالی که شعر را می خوانید از کودک بخواهید با رنگ نارنجی نقاشی کند.
بازی هفته دوم شهریور: برگها می ریزد! |
بازی شماره ۷): شیرجه داخل برگ ها
از کودک بخواهید در جمع آوری برگ های پاییزی خشک و درست کردن یک کپه بزرگ برگ به شما کمک کند. سپس بگذارید از پریدن به داخل برگ و خش خش کردن آن ها لذت ببرد.
بازی شماره ۸): برگ جادویی
برگی را داخل کاغذ نازکِ تاشده ای بگذارید. اطراف کاغذ را چسب بزنید و آن را مانند یک پاکت درست کنید. سپس به کودک نشان دهید که چگونه با مالش نوک مداد روی پاکت، تصویر برگ به طور جادویی ظاهر می شود. آن گاه برگ را از داخل پاکت درآورید تا کودک آن را ببیند.
بازی شماره ۹): جور کردن برگ ها
به پارک یا باغی بروید و از روی زمین برگی را پیدا کنید. آن را به کودک نشان دهید و درباره شکل برگ با او صحبت کنید. سپس به او کمک کنید تا برگ های دیگری شبیه آن برگ پیدا کند. این کار را با برگ های دیگر ادامه بدهید.
بازی شماره ۱۰): افتادن از روی درخت
از کودک بخواهید تصور کند که یک برگ پاییزی است که از شاخه درختی آویزان است. وانمود کنید که شما باد هستید و به او می وزید و اورا از روی درخت به پایین می اندازید. از او بخواهید تا مانند افتادن برگ از درخت به اطراف بچرخد و به آرامی روی زمین بیفتد.
بازی شماره ۱۱): نان برگی
با کارد یک قطعه نان را به شکل برگ ببرید. سپس به کودک کمک کنید تا قدری کره و مربا یا کره و پنیر روی نان بمالد.
بازی شماره ۱۲): هنرِ برگی
مقداری برگ خشک پاییزی در یک ظرف جمع کنید. کاغذ بزرگ زردی را به شکل برگ ببرید و به کودک کمک کنید تا روی آن را با برس چسب بمالد. سپس از او بخواهید برگ های خشک را خرد کند و روی چسب بپاشد.
بازی شماره ۱۳): برگها، برگها
پاییزه، پاییزه،
برگا داره می ریزه.
زمین شده پر از برگ،
برگای قرمز و زرد.
برگای رنگی رنگی،
نارنجی و قهوه ای.
هنگام راه رفتن در پارک و تماشای خزان برگ ها، شعر را برای کودک بخوانید.
بازی برای هفته سوم شهریور: رنگ بنفش |
بازی شماره ۱۴): انتخاب بنفش
تصویر هایی به رنگ بنفش از مجله و روزنامه ببرید و به کودک کمک کنید تا نام آن ها را بگوید. سپس بگذارید خودش تصاویری را که می خواهد انتخاب کند و با چسب روی کاغذ بنفش، به هر شکلی که مایل است، بچسباند.
بازی شماره ۱۵): کار هنری بنفش
یک کاغذ نقاشی به کودک بدهید و از او بخواهید با ماژیک یا مداد بنفش روی آن نقاشی کند. اگر ربان بنفش در دسترس دارید، بگذارید با چسباندن چند قطعه روبان کوتاه روی نقاشی، آن را تزیین کند.
بازی شماره ۱۶): رژه بنفش
لباس های بنفش بپوشید و به کودک و یکی از اسباب بازی های مورد علاقه اش لباس های بنفش بپوشانید. با تزییناتی مانند نوار یا ربان بنفش این لباس ها را بیارایید. سپس یک موسیقی شاد پخش کنید و با هم در اتاق رژه بروید.
بازی شماره ۱۷): قصه بنفش
یک قصه ساده بنفش بسازید و آن را برای کودک تعریف کنید، هنگام گفتن قصه، صحنه ها را با مداد بنفش بکشید.
بازی شماره ۱۸): عروسک بنفش
روی یک کاغذ بنفش محکم دایره ای بکشید و آن را قیچی کنید. روی آن یک صورت جالب بکشید و با ربان بنفش برای او دست و پا درست کنید. سپس آن را به یک چوب بچسبانید و هنگام خواندن ((من یه عروسک بنفش دارم)) از آن استفاده کنید.
بازی شماره ۱۹): میان وعده انگوری
در وقت میان وعده ها با آب انگور بنفش، نانی که روی با مارمالاد انگور بنفش مالیده اید و شیرینی های مربایی و ژله ای بنفش از کودک پذیرایی کنید.
بازی شماره ۲۰): من یه عروسک بنفش دارم.
من یه عروسک دارم تو دستم،
من یه عروسک دارم تو دستم،
عروسکم بنفشه،
عروسکم بنفشه،
عروسکم می رقصه.
عروسکم می چرخه.
عروسکم بنفشه.
عروسکم بنفشه.
هنگام خواندن شعر، با عروسک انگشتی بنفشی که قبلا درست کرده اید حرکات شعر را انجام دهید.
بازی برای هفته چهارم شهریور: وزیدن باد |
بازی شماره ۲۱): تماشای باد
در یک روز بادی کودک را بیرون ببرید تا ورزش های باد را درختان، بوته ها و سایر چیزها را به حرکت در می آورد تماشا کند. آیا می تواند باد را ببیند؟ باد چه صداهایی دارد؟ باد را چگونه احساس می کند؟ می تواند احساسش را بیان کند؟
بازی شماره ۲۲): پاکت بادی
به کودک بگویید تا یک پاکت کاغذی را نقاشی کند. در بالای پاکت در قسمت کم عرض دو سوراخ مقابل یکدیگر ایجاد کنید و یک نخ بلند را از میان آن ها بگذرانید، سرنخ را ببندید و یک دسته بسازید. سپس بیرون بروید و از کودک بخواهید با این پاکت بدود و آن را در باد پرواز دهد.
بازی شماره ۲۳): کارهای باد
امروز، باد، کارای زیادی داره.
باد دور و بر ما می وزه.
درختا رو تکون می ده.
کاغذا رو به هوا میبره.
چترمونو میبره.
باد، خود مارو هم می بره!
در مورد کارهای دیگر باد که کودک آن ها را دیده است نیز، با او صحبت کنید.
بازی شماره ۲۴): زنگ بادی
یک زنگ بادی آویزان کنید و از کودک بخواهید تا با دست هایش آن را حرکت دهد و به صدا درآورد. سپس از او بخواهید با فوت کردن به زنگ، صدا تولید کند. در صورت امکان، در یک روز بادی، زنگ را بیرون از خانه آویزان کنید تا کودک صدایش را بشنود.
بازی شماره ۲۵): وزش باد
روزنامه را به صورت نوار های بلندی قیچی کنید و به مچ دست های کودک ببندید و بگذارید در اطراف اتاق با آنها بدود و وزیدن باد را نشان دهد. به او بگویید تا به همه چا برود و با حرکت کردن و پیچ و تاب دادن خود، نشان دهد که همه جا باد می وزد.
بازی شماره ۲۶): فوت کن!
چند شیء سبک و سنگین مثل توپ پینگ پنگ، پر، سنگ و قاشق فلزی را کف زمین بگذارید. از کودک بخواهید مانند باد به این اشیا فوت کند. چه چیزی را باد می برد؟ کدام را نمی برد؟
بازی شماره ۲۷): باد می وزرد.
باد، باد، جه بادی،
چه باد تند و شادی،
این جا باد، اون جا باد،
همه جا باد.
این جا باد، اون جا باد،
همه جا باد.
در یک روز بادی این شعر را با کودک بخوانید.
بازی های مربوط به دیگر ماه ها را از کادر زیر انتخاب کنید
مهر | آبان | آذر |
دی | بهمن | اسفند |
فروردین | اردیبهشت | خرداد |
تیر | مرداد | شهریور |
نظرات