چهار فایده سرمایهگذاری در آموزش دوران کودکی از نگاه معادله هکمن
توسعهی اقتصادی، بهبود و تقویت طبقهی متوسط جامعه و کاهش کسری بودجه، از اولویتهای ملی هر کشوری است. حل این چالشها با سرمایهگذاری روی بزرگترین منابع، یعنی منابع انسانی آغاز میشود. برنامههای آموزش دوران کودکی یا پیش از دبستان میتواند مهارتهای ارزشمندی در آنها ایجاد کند، اقتصاد را توسعه دهد و هزینههای اجتماعی را کاهش دهد. از چه راهی؟ . با مهد کودکان همراه باشید
چهار فایده سرمایهگذاری در آموزش دوران کودکی از نگاه معادله هکمن
جیمز هکمن استاد برجستهی اقتصاد دانشگاه شیکاگو و برندهی جایزهی نوبل اقتصاد و متخصص اقتصاد توسعه منایع انسانی است. هکمن معتقد است سرمایهگذاری در آموزش دوران کودکی جهار توجیه اقتصادی دارد:
۱٫ سرمایه گذاری در آموزش دوران کودکی میتواند مانع از ایجاد یا تشدید شکاف موفقیت شود.
شکاف در موفقیت، شکاف در دانش و توانایی میان کودکان است و پیش از رفتن به مدرسه ایجاد می شود. به این معنا که اگر کودکی در سنین زیر شش سال آموزش ببیند، در آینده موفقتر خواهد بود. اتخاذ رویکردی پیشگیرانه برای رشد مهارتهای اجتماعی و شناختی کودکان، از طریق سرمایهگذاری در برنامههای آموزش دوران کودکی، موثرتر و اقتصادیتر از تلاش برای بستن این شکاف در آینده است.
۲٫ گذاری در آموزش دوران کودکی میتواند دستاوردهای سلامتی و پزشکی را بهبود بخشد.
تحقیقات اخیر توسط پروفسور هکمن و همکارانش اثرات بلندمدت مداخلات اولیه (زودهنگام) در دوران کودکی را بر سلامتی کودکان نشان دادهاند. این مداخلات شامل آموزش دوران کودکی ، تغذیه و بهداشت می باشند. در این تحقیق که سی سال به طول انجامید، نتایج حاصل از مداخلات را به وضوح نشان داد. بیش از ۳۰ سال بعد، افراد گروه مداخله (یعنی افرادی که در دوران کودکی در برنامههای آموزشی، تغذیهای و بهداشتی شرکت داده شدند)، کمتر در معرض خطر بیماریهای قلبی و عروقی و متابولیک مانند سکته و دیابت قرار داشتند. این یافتهها پتانسیل بالقوه برنامهی آموزش دوران کودکی را برای پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینههای پزشکی و شکوفایی جامعه نشان میدهد.
۳٫ سرمایه گذاری در آموزش دوران کودکی میتواند باعث افزایش درآمد شود.
نتایج مطالعهی طولی که اخیراً توسط پروفسور هکمن و محققان ارشد در سراسر جهان منتشر شد، نشان داد که کودکان بسیار محروم در جامائیکا که در یک برنامه آموزش دوران کودکی شرکت داشتند، درآمد خود را در بزرگسالی ۲۵ % افزایش دادند و حقوق آنها متناسب با همتایان مرفهتر خود رشد داشته است.
۴٫ سرمایه گذاری در آموزش دوران کودکی سرمایه گذاری سودآوری محسوب می شود.
نرخ بازگشت سرمایه در آموزش با کیفیت دوران کودکی برای کودکان بین ۷ تا ۱۰ درصد در سال میباشد. این بازگشت سرمایه و سودآوری از طریق دستاوردهای بهتر در آموزش، سلامتی، بهرهوری اقتصادی و کاهش هزینههای جرایم اجتماعی حاصل می شود.
در تمام دنیا شناخت فزایندهای از ارزش سرمایهگذاری در برنامههای آموزش دوران کودکی در حال شکلگیری است. اکنون وقت عملکردن بر اساس یافتههای تحقیقاتی است تا هرچه زودتر کشورمان را در راه رسیدن به رفاه همگانی قرار دهیم.
منبع: ماهنامه مهدکودک پیشرو
نظرات