پاپایو

پاپایو واقعا هم کلاس هم بازی؟! نظر متخصصان چیست؟

مدتی است که در تلویزیون به طور مرتب و به طور گسترده نرم افزاری به نام پاپایو تبلیغ می شود. آیا آموزش به کودکان خردسال از طریق یک اپلیکشین همچون پایاپو میتونه برای بچه هه هم بازی باشه و هم کلاس؟ برای پاسخ به این سوال باید دید منظور ما از بازی و کلاس چیست؟

ما معتقدیم که این ادعای سازندگان نرم افزار پاپایو از نگاه علمی تا حدود نسبتا زیادی مردود هستش.

متن فیلم بالا (صحبت های دکتر قاسم تبار درباره پاپایو):

از نگا متخصصان و روان شناسان بازی تفکر کودک هستش، بازی کار دوران کودکی هستش، بازی دنیا و همه چیز کودکان هستش. برای همین به پری اسکول (pre school) یا پیش دبستان به اصطلاح پلی اسکول (play school)  یا مدرسه بازی گفته میشه.

بله همه بچه ها عاشق بازی هستند و بازی به رشد استعداد هم کمک میکنه. اما نکته اینجاست که منظور روان شناسان از بازی اساسا همان پلی (play) یا بازی در دنیای واقعی هستش، نه گیم های رایانه ای نه بازیهای دیجیتال. آنچه که به رشد و یادگیری کودکان در دوران خردسالی بیشترین کمک رو میکنه بازی های کودکان در دنیای واقعی هستش، به ویژه بازی های آزاد و بازی هایی که کودک رو به فعالیت فیزیکی و جسمانی تشویق می کنه؛ چیزی که در هیچ نرم افزار یا اپلیکیشنی مثل پاپایو وجود ندارد.

استاندارد جهانی استفاده کودکان از فناوریها (نرم افزارهایی همچون پاپایو):

ما تاثیرات مثبت بازی های کامپیوتری را انکار نمیکنیم اما به شرطی که کاملا کنترل شده و بسیار محدود باشن. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا یا AAP یا سازمان جهانی بهداشت یا همان WHOمعتقدند که هر نوع استفاده از فناوری چه برای بازی چه برای آموزش:

– برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع هستش به جز برای تماس تصویری به اقوام و اشنایان،

– برای کودکان ۲ تا ۵ سال روزی حداکثر نیم ساعت در مهد کودک های نیم روزی و یک ساعت در مهد کودک های فول تایم یا تمام وقت. در خانه هم حداکثر یک ساعت کودان میتونن از فناوریها استفاده کنند.

متخصصان و مربیان بزرگ تعلیم و تربیت هم در استفاده از فناوریها هشدار میدن. در رویکرد جهانی والدورف در آموزش به کودکان خردسال، هیچ جایی برای فناوریها نیست و به هیچ شکل از اون استفاده نمیشه.

پیج مهد کودکان/ کلیک کنید

آسیب های بازی های رایانه ای همچون پاپایو چیست؟

اما چرا کارشناسان و متخصصان نسبت به بازی های رایانه ای همچون پاپایو انقد هشدار میدن و اونو محدود میکنن؟. پاسخ روشنه:

۱- بازی های رایانه ای همچون پاپایو به رشد اجتماعی کودکان آسیب میزنه، چون هبچ نوع ارتباط و تعاملی رو کودکان تجربه نمکینن

۲- بازی های رایانه ای همچون پاپایو به رشد عاطفی کودکان آسیب میزنه، چون کودک در دنیای مجازی هیچ نوع دوس داشتن و عشقی رو تجربه نمیکنه و روز به روز دورنگرا تر و افسرده میشه

۳- بازی های رایانه ای همچون پاپایو به رشد روانی کودکان آسیب میزنه. آنجا که موفق نمیشه مراحل بازی رو طی کنه یا در بازی پی در پی شکست میخوره

۴- بازی های رایانه ای همچون پاپایو به رشد جسمانی و فیزیکی کودکان به شدت آسیب میزنه چون کودکان هیچ نوع فعالیت فیزیکی ندارن حتی باعث آسیبهایی مثل چاقی، میشه و به بینایی کودکان آسیب میزنه

۵- بازی های رایانه ای همچون پاپایو میتونه به رشد شناختی و ذهنی کودکان هم آسیب میزنه. چرا؟ چون یادگیری در کودکان حسی حرکتی و عینی هستش. کودکان از طریق تمامی حواس خود یاد میگیرن یعنی از طریق بود کردن، چشیدن، لمس کردن شنیدن ودیدن اما در بازی های کامیپوتری خبری از حواس بویایی، چشایی و لامسه نیست و این یعنی محدود کردن تجربه های لذت بخش یادگیری برای کودکان.

لطفا مثل این مادر (در فیلم تبلیغاتی پاپایو) خودتنو با سپردن کودکان با بازی های رایانه ای راحت نکنید، تربیت کودکان رو به فناوریها نسپارید. فناوری ها و به طور خاص بازی های رایانه ای همچون پاپایو نه پرستار کودک شما هستن و نه مربی کودک شما. بهترین پرستار و مربی کودکان، خود شما والدین و بعد، مربیان کودکان شما در مهد کودک ها و مدارس و مراکز آموزشی هستند. پایایو نه کلاس هستش نه بازی!.

مقالات مرتبط:

فناوری در پیش از دبستان: ۷ اصل بکارگیری فناوری در پیش از دبستان

قوانین استفاده کودکان از موبایل و ابزارهای دیجیتال بر اساس سن

اعتیاد به گوشی و فضای مجازی در کودکان را چگونه درمان کنیم؟

علائم هشدار دهنده و تاثیرات اعتیاد کودکان به فضای مجازی و دیجیتال

هشت روش برای درمان اعتیاد کودکان به اینترنت و بازی های کامپیوتری

اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی در کودکان: دلایل، پیامدها و آمارها

 

نظرات